Reţeta zilei – Gem de gutui cu pere

1162

Mod de preparare:

Gutuile şi perele le spălăm bine sub jetul de apă. Le curăţăm de coajă. Perele le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari şi le punem într-un bol. Gutuile le dăm şi acestea pe răzătoarea cu ochiuri mari şi le punem în alt bol.

Într-o oală de tuci punem perele şi gutuile rase. Deasupra turnăm zahărul. Amestecăm bine şi le lăsăm aşa să se odihnească 1-2 ore, apoi luăm oala şi o punem pe aragaz, la foc potrivit. Învârtim des în gem să nu se prindă de oală. Lăsăm să fiarbă bine până ce se leagă. Cu 15 minute înainte de a o închide adăugăm zeama de la lămâie. Când e gata o lăsăm să se răcorească. A doua zi o punem în borcane şi le închidem ermetic. Acestea le învelim în hârtie, le aşezăm într-o oală mai largă, le acoperim cu apă. Deasupra aşezăm un prosop de bucătărie şi le punem pe foc la sterilizat circa 50 minute. Le lăsăm să se răcească apoi le dăm la loc răcoros.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here