Reţeta zilei – Găluşte cu prune

138

Ingrediente:

1,1 kg cartofi, 250 făină, 2 ouă, sare, 200 g pesmet, 500 g prune, 125 g zahăr 120 g unt, zahăr vanilat, scorţişoară, coajă rasă de la o lămâie.

Mod de preparare:

Cartofii se spală, apoi se fierb în apă şi sare. După ce au fiert, se curăţă de coajă, se trec prin maşina de tocat, li se adaugă făină, sare, ouă, coajă de lămâie, vanilie, apoi se frământă bine. Din această compoziţie se întinde o foaie mai groasă. Prunele se spală, li se scot sâmburii şi în locul acestora se pune puţin zahăr. Foaia se taie în pătrate; în fiecare din ele se pune câte o prună, care apoi se înveleşte în foaia de aluat. Găluştele se fierb circa 10 minute în apă clocotită. Pesmetul se rumeneşte într-o cratiţă cu unt încins. Găluştele fierte se trec prin pesmet, apoi se aşează într-o tavă şi se pudrează cu scorţişoară. Tava se introduce în cuptor, 10 minute. Găluştele se servesc calde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here