Reţeta zilei – Găluşte cu prune

104

Ingrediente:

1 kg de cartofi

2 ouă

200 g. zahăr

pesmet dintr-o franzelă

200 ml. ulei

făină

prune cu sâmburele scos

Mod de preparare:

1. Se fierb cartofii în coaja lor, iar între timp se face pesmetul (pâinea prăjită în cuptor, tăiată cubuleţe şi apoi dată prin maşina de tocat carne). Se scot sâmburii de la prune. Când cartofii sunt fierţi şi răciţi, se curăţă de coajă, se dau tot prin maşina de tocat, se adaugă ouăle întregi, 2-3 linguri de zahăr şi făină cât cuprinde.

2. Aluatul trebuie să fie mai tare pentru că are şi zahăr şi pe parcursul lucrului se va înmuia treptat. Se umplu câte 10 prune cu zahăr şi se fac găluştele astfel: se ia o porţie de aluat, se face sul cu mâna pe planşeta de lucru, se taie în segmente.

3. În fiecare segment se încorporează câte o prună umplută cu zahăr, se fac mingiuţe şi se pun la fiert în apa care deja fierbe. Când se ridică la suprafaţă, se scot într-o strecurătoare şi se dau prin pesmet prăjit într-o tigaie în care se adaugă şi câte 1 lingură de zahăr. Se scot pe o tavă, se presară cu zahăr pudră sau tos. Se servesc şi calde cu smântână, dar şi reci ca atare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here