Reţeta zilei – Frigărui cu carne tocată

307
Ingrediente:
2 linguri pătrunjel, 500 g carne de vită, tocată, 125 g fleică de porc, tocata,1 lingură pesmet,1 ou, 3 linguri mărar, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi, 1 linguriţă ghimbir răzuit, 1 ardei mic iute, tocat mărunt,
4 ţepuşe din lemn înmuiat 30 de minute în apă rece, sos de roşii picant, pentru servit

Mod de preparare:
– Toacă verdeaţa mărunt (pătrunjelul şi mărarul).
– Într-un bol larg pune carnea tocată, fleica tocată, verdeaţă, oul, pesmetul, ghimbirul, ardeiul iute şi usturoiul. Presară sare şi piper şi frământă compoziţia cu mâna până când se omogenizează şi arată ca o pastă aproape uniformă. Dă la rece minimum 1 oră.
– Modelează cu mâna 20 de chifteluţe şi înfige câte 5 pe fiecare ţepuşă. Unge grătarul cu ulei şi frige frigăruile timp de 5-6 minute, întorcându-le din când în când, până când se pătrund.
Serveşte frigăruile aşezate pe frunze de salată verde cu garnitură de sos de roşii picant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here