Reţeta zilei – Ficat prăjit cu ciuperci champignon

270
Ingrediente:
500 g ficat de porc (viţel, pui), 150 g ciuperci champignon, 1 căpăţână usturoi, 4 linguri făină, 200 ml ulei pentru prăjit, 1/4 ardei roşu, sare, piper

Mod de preparare:
Se spală bine cu un bureţel aspru ciupercile sub jet de apă, după care se clătesc bine. Tăiaţi-le în bucăţi mai mari, pentru că vor scădea foarte mult.
Într-o tigaie se încinge uleiul (3-4 linguri) şi se pun ciupercile, sarea (concentratul de ciuperci), puţin piper şi se călesc uşor în zeama lor. În câteva minute sunt gata.
Se taie ficatul fâşii subţiri de 1 cm (cel de pui se lasă întreg). Puneţi uleiul rămas la încins, daţi fâşiile de ficat prin făină şi puneţi-le la prăjit.
Se prăjesc doar 2-3 minute pe fiecare parte să nu se întărească. Se condimentează doar cu piper, sarea se pune direct în farfurie când îl serviţi.
Aşezaţi ficatul pe un platou (pe salată verde), garnisiţi cu feliuţe de ardei roşu, frunze de pătrunjel, felii de lămâie, apoi garnitura de ciuperci şi opţional preparaţi un mujdei sau sos de usturoi. Se poate servi cu salată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here