Reţeta zilei – Fasole verde cu pui

68

Ingrediente:

Un pui tăiat bucăţi, 2 cutii mari fasole verde păstăi, 2 cepe mari, 2 linguri bulion, sare, piper boabe.

Mod de preparare:

Punem puiul la fiert, după ce luăm spuma adăugăm o ceapă tăiată bucăţi mari. Fasolea verde o lăsăm la scurs de zeama din conservă, tăiem mărunt ceapa rămasă.

Punem puţin ulei într-o cratiţă, când s-a încins adăugăm ceapa şi o lăsăm să se rumenească. Când devine aurie adăugăm cele 2 linguri de bulion şi amestecăm bine.

Adăugăm fasolea verde, zeama în care a fiert puiul şi carnea fiartă de pui.

Condimentăm cu sare, piper şi lăsăm la fiert cam 15-20 min.

Se poate face şi un sos din făină care se daugă la sfârşit ca să se îngroaşe zeama. Sosul se face separat din 2, 3 linguri făină, amestecate cu un polonic de zeamă din cratiţă, pe care îl adăugăm apoi peste fasole şi amestecăm bine să nu se formeze cocoloaşe.

La sfârşit se pune mărar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here