Ingrediente:
Un pui tăiat bucăţi, 2 cutii mari fasole verde păstăi, 2 cepe mari, 2 linguri bulion, sare, piper boabe.
Mod de preparare:
Punem puiul la fiert, după ce luăm spuma adăugăm o ceapă tăiată bucăţi mari. Fasolea verde o lăsăm la scurs de zeama din conservă, tăiem mărunt ceapa rămasă.
Punem puţin ulei într-o cratiţă, când s-a încins adăugăm ceapa şi o lăsăm să se rumenească. Când devine aurie adăugăm cele 2 linguri de bulion şi amestecăm bine.
Adăugăm fasolea verde, zeama în care a fiert puiul şi carnea fiartă de pui.
Condimentăm cu sare, piper şi lăsăm la fiert cam 15-20 min.
Se poate face şi un sos din făină care se daugă la sfârşit ca să se îngroaşe zeama. Sosul se face separat din 2, 3 linguri făină, amestecate cu un polonic de zeamă din cratiţă, pe care îl adăugăm apoi peste fasole şi amestecăm bine să nu se formeze cocoloaşe.
La sfârşit se pune mărar.