Reţeta zilei – Drob de vinete

444

Ingrediente:

2 vinete mari, 4 cepe, 1 cartof, 3 ouă, 100g făină, pătrunjel, mărar, 20g pesmet, 80g unt/margarină, sare, piper.

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare; se scurg bine de apă. Separat, ceapa tocată mărunt se căleşte în 50g unt/margarină. Vinetele se adaugă la ceapă împreună cu cartoful dat pe răzătoare, ouăle bătute ca pentru omletă, făină şi verdeţurile tocate mărunt; se sărează şi piperează.

Compoziţia se pune într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Se stropeşte cu restul de unt topit şi se dă la cuptor la foc potrivit. Se serveşte rece.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here