Reţeta zilei – Dovlecei cu măsline

439

retetaIngrediente:

2 dovlecei, 1 căţel usturoi, 1 ceapă, 100 g măsline, 5 linguri ulei, 1 cană vin alb, 1 lingură făină, zeamă de lămâie, busuioc, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare:

1) Spălăm dovleceii (în coajă) şi după ce i-am şters de apă, îi tăiem în felii de 1 cm grosime.

2) Peste rondelele de dovlecei punem puţină zeama de lămâie, sare şi piper şi îi trecem prin făină.

3) Prăjim rondele în ulei pe ambele părţi şi le aşezăm pe un platou.

4) Curăţăm şi tăiem mărunt ceapa şi usturoiul, pe care le călim şi stingem cu bulion, vin şi zeamă de lămâie.

5) Adăugăm puţin piper şi verdeaţă tocată mărunt.

6) Tăiem măslinele în felii şi le punem peste dovleceii din platou, iar deasupra turnam sosul.

7) Ţinem în frigider cel puţin 15 min.

Îi servim reci.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here