Reţeta zilei – Cornuleţe fragede

105

cornuleteIngrediente:

1 pachet margarină, făină cu praf de copt, sare, zahăr pudră, nuci sau rahat pentru umplutură.

Dacă folosim făină obişnuită, trebuie să adăugăm 1 praf de copt stins cu o lingură cu zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Amestecăm margarina cu un vârf de sare şi adăugăm treptat făina cernută, până obţinem un aluat tare şi omogen.

Întindem o foaie nu prea groasă, pe care o tăiem în pătrate. Pe fiecare bucată de aluat, punem nuca pisată amestecată cu zahăr pudră sau o bucată mică de rahat, apoi rulăm aluatul, pentru a forma cornuleţele. În nucă putem pune şi praf de scorţişoară.

Aşezăm cornuleţele într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, sau cu hârtie pentru copt.

Le coacem la un foc potrivit.

După ce s-au copt, fierbinţi trebuie să le tăvălim în zahăr pudră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here