Ingrediente:
1 pachet margarină, făină cu praf de copt, sare, zahăr pudră, nuci sau rahat pentru umplutură.
Dacă folosim făină obişnuită, trebuie să adăugăm 1 praf de copt stins cu o lingură cu zeamă de lămâie.
Mod de preparare:
Amestecăm margarina cu un vârf de sare şi adăugăm treptat făina cernută, până obţinem un aluat tare şi omogen.
Întindem o foaie nu prea groasă, pe care o tăiem în pătrate. Pe fiecare bucată de aluat, punem nuca pisată amestecată cu zahăr pudră sau o bucată mică de rahat, apoi rulăm aluatul, pentru a forma cornuleţele. În nucă putem pune şi praf de scorţişoară.
Aşezăm cornuleţele într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, sau cu hârtie pentru copt.
Le coacem la un foc potrivit.
După ce s-au copt, fierbinţi trebuie să le tăvălim în zahăr pudră.