Reţeta zilei – Cornuleţe de post

768
Ingrediente:
500 g făină, 1 pachet margarină, 1 cubuleţ drojdie, 2 linguri zahăr, o linguriţă sare, rom, două pliculeţe zahăr vanilat, 100 ml apă, gem, nuci pisate

Mod de preparare:
Se cerne făina, se face o adâncitură în mijlocul ei unde se adaugă margarina rece tăiată în bucăţi mici, drojdia înmuiată cu puţină apă, zahărul vanilat, romul, sarea şi cele două linguri de zahăr. Se amestecă până se încorporează toate ingredientele, se frământă puţin apoi se lasă la crescut într-un loc cald.
Se întinde o foaie subţirică în forma de cerc pe masa tapetată cu făină. Aluatul se taie în 4, apoi în 8 şi la final în 16 părţi. Se umplu cu gem şi nuci pisate, se rulează şi se aşează într-o tavă unsă cu ulei. Cornuleţele vor fi destul de mari. Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit. Se pudrează cu zahăr şi se servesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here