Reţeta zilei – Cornuleţe cu nucă şi zahăr vanilat

121
Ingrediente:
1 pachet margarină, 1 cană nuci măcinate, făină cu praf de copt, sare, zahăr vanilat
Dacă se foloseşte făina obişnuită, trebuie să se adauge 1 praf de copt stins cu o lingură cu zeamă de lămâie.

Mod de preparare:
Amestecăm margarina cu nucile (este bine să fie puţin prăjite înainte să le măcinăm), punem un vârf de sare şi adăugăm treptat făina cernută, până obţinem un aluat tare şi omogen.
Întindem o foaie nu prea groasă, pe care o tăiem în pătrate cu latura de circa 5 cm, pe care le rulăm, pentru a forma cornuleţele.
Aşezăm cornuleţele într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, sau cu hârtie pentru copt.
Le coacem la un foc potrivit.
După ce s-au copt, fierbinţi trebuie date prin zahăr vanilat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here