Reţeta zilei – Cornuleţe cu mere

195

Ingrediente:

Aluatul:

70 g unt, 100 g brânză de vaci, 120 g făină, coaja de lămâie.

Umplutură:

1 măr, câţiva stropi zeamă lămâie, 3 linguri stafide, scorţişoară, 3 linguri miere, 30 g nuci măcinate.

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se amestecă repede. Se împachetează rezultatul în folie şi se dă la frigider cel puţin 3 ore. Pentru umplutură se pun merele curăţate împreună cu restul ingredientelor în robot şi se mixează până se obţine o pastă. Se întinde foaie subţire şi se taie triunghiuri care se umplu cu amestecul de mai sus. Se dau la cuptor la 180 gr C până se rumenesc. Eu le-am pudrat cu zahăr dar pot fi şi unse, înainte de a le coace, cu ou amestecat cu lapte, în acest caz puteţi renunţa la zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here