Reţeta zilei – Cornuleţe cu iaurt

187
Ingrediente:
50 g unt topit şi răcit, 250 g iaurt (poate fi şi cu piure’ de fructe, sau cu vanilie), 1 lingură de zahăr, alb sau brun, sau 1 plic de zahăr vanilat, 500 g făină, un strop de praf de copt, un praf de sare, marmeladă, sau nutella, sau miere, pentru umplutură, zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare:
Se cerne făina în castron, se adaugă iaurtul amestecat cu lingura de zahăr, sau cu plicul de zahăr vanilat, untul topit şi răcit şi praful de copt.
Se amestecă cu o lingură de lemn, fără să se frământe prea tare.
Se obţine un aluat care se împarte în două.
Pe o hârtie de copt, presărată cu făină, se întinde un disc din aluat, apoi se taie în opt pe diametru.
Pe fiecare triunghi rezultat se pune o linguriţă de marmeladă, apoi se rulează, dinspre bază spre vârf şi se dă forma de cornuleţ.
Se pun toate cornuleţele rezultate în tava tapetată cu hârtie de copt
Se dau la cuptor 20 minute, la 180°C, fără să se ungă pe deasupra.
După ce s-au copt se pudrează cu zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here