Ingrediente:
– o conopidă medie
– 3 ouă
– 4-5 linguri de făină
– condimente, sare, piper
– ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Opărim bine conopida în apă cu sare. Este important să fie moale, să puteţi muşca din ea, însă nu o lăsaţi să fiarbă, pentru că devine prea sfărâmicioasă şi nu va rezista la prăjit. Separat, bateţi ouăle ca pentru omletă, amestecaţi şi făina (trebuie să obţineţi o compoziţie puţin mai subţire decât cea pentru clătite, aşa că variaţi cantitatea de făină) şi condimentaţi după gust. Puneţi conopida opărită într-o spumieră, lăsaţi-o să se scurgă bine de apă, apoi treceţi-o prin amestecul de ou şi făină şi prăjiţi-o în ulei încins, pe toate părţile, până se rumeneşte.