Ingrediente:
1 kg conopidă
2 dovlecei
o,5 l oţet 9%
1/2 linguriţă piper boabe
4 boabe coriandru
3 linguri zahăr
sare grunjoasă
Mod de preparare:
Conopida se desface în bucheţele;
Dovleceii se taie în cubuleţe;
Oţetul se amestecă cu 0,5 l apă, la care se adaugă o linguriţă de sare, zahărul, piperul şi coriandrul;
Se dă un clocot, după care se dă focul mai încet şi se pun la fiert bucheţelele de conopidă timp de 5 min;
La fel se procedează şi cu dovleceii;
Se aşează conopida şi dovlecei în borcane, se toarnă încet amestecul cu oţet, lăsând un spaţiu de 3 cm până la margine;
Se închid ermetic borcanele şi se sterilizează timp de 20 de min;
Borcanele se lasă în vasul cu apa în care au fiert încă 30 de min, apoi se învelesc într-o pătură până a doua zi, după care se depozitează la loc răcoros.