Reţeta zilei – Conopidă cu dovlecei în oţet

428

Ingrediente:

1 kg conopidă

2 dovlecei

o,5 l oţet 9%

1/2 linguriţă piper boabe

4 boabe coriandru

3 linguri zahăr

sare grunjoasă

Mod de preparare:

Conopida se desface în bucheţele;

Dovleceii se taie în cubuleţe;

Oţetul se amestecă cu 0,5 l apă, la care se adaugă o linguriţă de sare, zahărul, piperul şi coriandrul;

Se dă un clocot, după care se dă focul mai încet şi se pun la fiert bucheţelele de conopidă timp de 5 min;

La fel se procedează şi cu dovleceii;

Se aşează conopida şi dovlecei în borcane, se toarnă încet amestecul cu oţet, lăsând un spaţiu de 3 cm până la margine;

Se închid ermetic borcanele şi se sterilizează timp de 20 de min;

Borcanele se lasă în vasul cu apa în care au fiert încă 30 de min, apoi se învelesc într-o pătură până a doua zi, după care se depozitează la loc răcoros.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here