Reţeta zilei – Cod cu spanac şi caşcaval

428
Ingrediente:
500g file cod, 1 kg spanac proaspăt, 3-4 ouă, 150g caşcaval (mozzarela), 2 cepe roşii, 3-4 căţei de usturoi, suc de lămâie, sare, piper, unt pentru uns tava, 2 linguri de smântână(opţional)

Mod de preparare:
Codul se spală şi se tamponează cu hârtie pentru a se usca,se aşează într-o tavă după care se stropeşte cu lămâie şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. Spanacul se spală, se fierbe în apă cu sare, se lasă să se răcească şi apoi se toacă. Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa tăiată şi usturoiul mărunţit. Se adaugă spanacul peste ceapa călită şi smântâna, dacă doriţi, se mai lasă să dea 2-3 clocote şi apoi se stinge focul. Se unge o tavă înaltă cu unt, se pune spanacul, apoi se aşează peştele, se toarnă deasupra ouăle bătute bine şi la urmă caşcaval ras. Se dă la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra. Se poate servi cu salată de roşii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here