Reţeta Zilei – Ciuperci umplute cu cremă de brânză

145
Ingrediente:
1 kg ciuperci medii; 6 linguri unt; 250 g cremă de brânză; 1/2 cană brânză cu mucegai, fărămiţată; 2 linguri ceapă verde, tăiată.

Mod de preparare:
Îndepărtează picioruşele ciupercilor şi taie-le mărunt până obţii o jumătate de cană. Timp de 5 minute, lasă la rumenit în 3 linguri de unt jumătate de kilogram de ciuperci (pălării) – ia tigaia de pe foc doar după ce untul s-a asimilat complet. Repetă procedura cu cealaltă jumătate de kilogram de ciuperci (pălării) – lasă-le la rumenit în alte 3 linguri de unt. Într-un vas mediu, amestecă brânza cu mucegai fărămiţată cu crema de brânză, până când obţii o compoziţie omogenă. Adaugă picioruşele ciupercilor şi ceapa verde tocate mărunt şi amestecă bine. Umple pălăriile ciupercilor deja rumenite cu compoziţia astfel rezultată. Aşează ciupercile pe o foaie de copt şi lasă-le la fript, pe grătar, până când capătă o culoare aurie. Din cantităţile precizate se obţin aproximativ 40 de ciuperci umplute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here