Reţeta zilei – Ciuperci, roşii şi brânză gratinate

119

Ingrediente:

7-8 pălării de ciuperci, 3-4 roşioare mici, 1 căţel de usturoi, frunze de busuioc, 1 fir ceapă verde, 2-3 felii de unt cu verdeaţă (sau cubuleţe de unt simplu), 100g brânză feta grecească (sau telemea de oi), 1 lingură ulei de măsline, oregano, sare, piper

Mod de preparare:

Spălăm pălăriile ciupercilor, le zvântăm şi le aşezăm într-un vas termorezistent. Aşezăm în fiecare ciupercă câte o frunzuliţă de busuioc şi apoi roşioarele.

Căţelul de usturoi îl tăiem puţin la un capăt şi îl punem în vas fără să îl curăţăm de coajă. Va da mâncării un gust mai delicat. Adăugăm şi ceapa mărunţită şi feliile de unt cu verdeaţă.

Presărăm sare şi piper şi adăugăm brânza tăiată feliuţe, stropim cu ulei de măsline şi presărăm oregano din belşug.

Dăm la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20min până se coc legumele şi se rumeneşte brânza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here