Reţeta zilei – Ciuperci cu smântână şi pătrunjel

544
Ingrediente:
1kg ciuperci, 300 gr smântână, o ceapă, pătrunjel verde tocat, o jumătate de pahar de vin, 3-4 linguri de ulei sau 50 gr unt, o linguriţă de făină, gălbenuşurile de la două ouă, sare, piper alb.

Mod de preparare:
Ciupercile se spală, se curăţă şi se pun în cratiţă, cu ceapă tocată şi unt, să se înmoaie, la foc mic, în zeama lor. Când a scăzut apa lăsată de ciuperci, se adaugă vinul, sarea, piperul alb, pătrunjelul verde tocat şi se pun la cuptor. Când vinul a scăzut, se adaugă smântâna amestecată cu 2 gălbenuşuri şi se lasă să mai dea în 2-3 clocote. Se servesc calde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here