Reţeta zilei – Ciocolată de casă

424

Ingrediente:

180g unt, 250g lapte praf, 100g cacao, 500g zahar, 150ml apa, 2 linguriţe esenţă vanilie, 200g alune întregi sau pisate

Mod de preparare:

Se amestecă bine untul cu laptele praf şi cacaoa până când dispar cocoloaşele.

Amestecul trebuie să devină omogen ca o pastă.

Separat se face un sirop din zahăr şi 150 ml apă. Se lasă să se dizolve zahărul, apoi se pune la foc iute până se leagă ca un sirop de dulceaţă. Se adaugă esenţă de vanilie şi se amestecă bine cu compoziţia pregătită din unt, lapte praf şi cacao. Alunele pot fi incluse întregi sau măcinate.

Se toarnă în forme sau pe un platou mai mare unse în prealabil cu unt. Se lasă la rece cel puţin 12 ore.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here