Reţeta zilei – Ciocolată de casă

190

ciocolata de casaIngrediente:

– 1 kg zahăr

– 500 g lapte praf

– 200 g cacao neagră

– 250 g margarină Rama sau unt + 50 g

– 100 g stafide

– 100 ml lapte

– esenţă de rom

– cocos

Mod de preparare:

1. Într-o oală cu fund dublu se amestecă 250 g margarină şi 1 kg de zahăr, totul la foc mic să nu se lipească;

2. Stafidele se înmoaie în 100 ml lapte fierbinte şi se lasă 30 min;

3. Separat se cerne laptele praf cu cacaoua şi se amestecă;

4. Când s-a topit zahărul, se adaugă deasupra cacao şi lapte praf, amestecând continuu, se mai adaugă esenţă de rom şi stafidele;

5. Se unge o tavă cu cele 50g de margarină, iar când compoziţia de ciocolată este gata se toarnă în tavă; cu cât e mai fierbinte cu atât se întinde mai bine, luând forma tăvii;

6. La final se presară nuca de cocos pe deasupra pentru ornament;

7. Se scoate la rece şi se taie după ce s-a întărit în romburi sau pătrăţele;

8. Se poate păstra într-o cutie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here