Reţeta zilei – Chifteluţe de dovlecei şi feta

88

retetaIngrediente: 500 gr dovlecei, 150 gr brânză feta, câteva fire de mărar, câteva fire de pătrunjel, 2 cepe verzi, 2 căţei usturoi, 1 ou, piper, 2-3 linguri pesmet, 1 lingură făină, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

1.Dovleceii îi curăţaţi şi îi daţi pe răzătoarea mare. Nu răzuiţi zona cu seminţe din centru. Îi scurgeţi bine strângându-i în pumn sau într-un tifon. Repetaţi operaţia de câteva ori fiindcă va ieşi multă apă din ei.

2.Adăugaţi peste dovleceii scurşi feta, ceapa, mărarul şi pătrunjelul tocate foarte mărunt şi usturoiul strivit. Condimentaţi cu puţin piper. Amestecaţi totul cu o furculiţă astfel încât feta să se strivească şi totul să se omogenizeze bine.

3.Bateţi oul bine şi adăugaţi peste compoziţia de chiftele doar jumătate din el. Amestecaţi şi apoi adăugaţi pesmetul şi făina, câte o lingură pe rând până vedeţi că puteţi face bile din amestec.

4.Modelaţi bile din compoziţia de chiftele.

5.Încingeţi mult ulei şi prăjiţi chifteluţele până sunt rumene. Nu va dura mult, vreo 1-2 minute, deci supravegheaţi tigaia.

6.Scoateţi pe şerveţele de hârtie să se absoarbă excesul de grăsime. Serviţi cât sunt calde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here