Ingrediente:
2 dovlecei de mărime medie
1 ou
2 căţei de usturoi
50 g brânză telemea
4 linguri pesmet
4 linguri făină
sare, piper
ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se sărează şi se pun la scurs într-o strecurătoare cam jumătate de oră. Usturoiul se curăţă şi se pisează. Brânza telemea se dă pe răzătoarea mică. Dovleacul se mai strânge în mâini scurgându-se de zeama rămasă, dacă este cazul. Se bate oul şi se amestecă cu dovleacul, pesmetul şi făina, usturoiul pisat şi brânza rasă. Se condimentează cu sare şi piper. Se formează chifteluţele şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins până se rumenesc.Se scot pe un şerveţel de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.