Reţeta zilei – Chiftele de post cu ciuperci

1411
Ingrediente:
2 cartofi
200 g ciuperci
2 – 3 linguri orez
1 ceapă

mărar
pătrunjel
3 linguri făină
sare, piper, faina şi ulei pentru prăjit
Modul de preparare:
Se pun la fiert cartofii şi orezul.
Orezul se va fierbe separat, în puţină apă sărată, 20 – 30 minute – până când orezul este foarte bine fiert şi apa a scăzut aproape complet. Folosiţi orez românesc care se leagă la fiert: deoarece reţeta este fără ouă, compoziţia trebuie să se lege exclusiv datorită amidonului din orez, cartofi şi făină.
Ceapa se căleşte în ulei. Se adaugă ciupercile tăiate, 1/2 linguriţă de sare şi se lasă să scadă bine. Se prepara un piure din cartofii pasaţi, în care se înglobează ceapa şi ciupercile călite, pătrunjelul tocat. În această compoziţie se va amesteca orezul fiert şi, dacă este necesar, 3 linguri de făină.
Pentru un amestec mai omogen, puteţi folosi un mixer pentru a prepara compoziţia de chiftele de post. Se potriveşte compoziţia de sare şi piper, se poate adăuga şi o lingură de boia dulce.
Din această compoziţie se formează cu mâinile umezite chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here