Reţeta zilei – Chec de lămâie

454
Ingrediente:
250 g unt, 200 g zăhăr, 250 g făină, 4 ouă, 50 ml lapte, 1 praf sare, coajă rasă de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 linguriţe praf de copt

Pentru glazură:
50 g unt, 50 g zahăr pudră, 50 ml zeamă lămâie de la o lămâie
Mod de preparare
Se amestecă untul cu zahărul, sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, unul câte unul şi amestecăm bine. Făina se amestecă cu zahărul pudră şi se omogenizează în compoziţie împreună cu laptele.
Se unge forma de chec cu unt şi se tapetează cu puţină făină, se toarnă aluatul şi se coace aprox. 50 min la foc mediu. Pentru glazură, se lasă să fiarbă încet margarina cu zahărul pudră şi sucul de lămâie. Când scoatem checul din cuptor se acoperă cu glazura de lămâie. Se lasă să se răcească, se desprinde de margini şi se pune pe un platou, presărând şi puţin zahăr pudră peste chec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here