Ingrediente:
– 4 ouă
– 300 g făină
– 300 g zahăr
– 1 ceaşcă nuci măcinate
– 1/2 plic praf de copt
– 3 banane
– 150 ml ulei
– 1 fiolă esenţă de vanilie
– 50 g zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
1. Cerni făina într-un castron mare şi o amesteci cu praful de copt.
2. Pasezi bananele, apoi le amesteci cu 250 g zahăr, esenţa de vanilie, gălbenuşurile şi uleiul.
3. Baţi spumă tare albuşurile cu zahărul rămas.
4. Amesteci făina cu pasta de gălbenuşuri şi banane, apoi încorporezi spuma de albuşuri, alternând cu nucile.
5. Torni compoziţia obţinută în două tăvi tapetate cu hârtie de copt.
6. Coci checul timp de 3/4 oră, la foc mediu.
7. Pudrezi deasupra cu zahăr pudră.
8. Răstorni checul pe un grătar şi îl laşi să se răcească.