Reţeta zilei – Cartofi cu ciuperci

462

Ingrediente:

1.5 kg cartofi albi, 250 gr ciuperci, 1 ceapă, 2-3 linguri ulei, 3 ling făină, 25 gr pesmet alb, verdeaţă (pătrunjel, cimbru, mărar, ţelină, leuştean), sare, piper, boia iute.

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, aşa rămân vitaminele. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie felii subţiri. Separat se căleşte ceapa cu făina şi feliile de ciuperci, se amestecă cu cartofii şi cu verdeaţa. Se unge o tavă cu ulei, se presară pesmet şi se toarnă făina amestecată cu apă şi boia. Se presară şi deasupra cu pesmet şi se pun la cuptor 10 minute.

Ca să îi faceţi mai deosebiţi puteţi usca verdeţurile şi să le sfărâmaţi, astfel încât să se lipească de cartofi şi să se “desfacă” la copt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here