Reţeta zilei – Bulete cu ton

546

Ingrediente:

– 600 g. ton în suc propriu (conservă)

– 350 g. făină

– 200 ml. lapte

– 100 ml. vin alb sec

– 2 ouă

– 6 fire pătrunjel

– 2 linguri ulei

– sare

Mod de preparare:

Puneţi făina într-un vas, faceţi o gaură în mijloc, adăugaţi ouăle şi amestecaţi cu o spatulă. Adăugaţi puţină sare, uleiul, laptele, vinul şi pătrunjelul şi amestecaţi până la obţinerea aluatului pe care îl acoperiţi cu folie alimentară şi îl daţi la rece 2 ore. Scurgeţi apa din ton, mărunţiţi-l şi apoi amestecaţi-l cu aluatul. Din compoziţie formaţi bulete pe care le prăjiţi în uleiul încins. Întoarceţi-le continuu timp de 2 minute şi apoi scoateţi-le pe şerveţele absorbante. Se servesc calde.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here