Reţeta zilei – Ardei graşi muraţi umpluţi cu varză

116

Ingrediente:

1 kg ardei gras

o varză de mărime medie, tocată fin

2 morcovi de mărime medie, tocaţi

5 căţei de usturoi

1 cană chimen

1 ceaşcă pătrunjel tocat

1 lingură sare

2 l apă

50 g sare

2 linguriţe ardei roşu pisat

Mod de preparare:

Se spală ardeii sub jet de apă, se scot sâmburii şi se curăţă interiorul cu degetele;

Se toacă fin varza şi se freacă cu sare, se amestecă cu morcovii tocaţi mărunt, chimenul dulce, usturoiul şi pătrunjelul, se umplu ardeii cu acest amestec;

Fiecărui ardei i se pune dop dintr-o rondea de morcov şi se aranjează în borcane de sticlă introducând printre ei căţei de usturoi;

Se dă în clocot apa şi se lasă să se răcească, se adaugă sarea şi boiaua, se amestecă bine până la dizolvare;

Separat se face o saramură din 2 l de apă, 40-50 g de sare şi ardei roşu;

Se toarnă saramura în borcane, ca să acopere ardeii, apoi se pun în loc răcoros, nu se leagă la gură pentru a lăsa gazele formate înăuntru să iasă;

După 6-7 zile, ardeii încep să se mureze, atunci se leagă borcanele la gură (sau se închid cu capacul) şi se bagă la frigider, altfel conţinutul se acreşte foarte tare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here