Reţeta zilei – Ciuperci cu caşcaval

203
Ingrediente:
-1 kg ciuperci proaspete, 100 g unt,300 g caşcaval ras, 2 ouă, sare, piper.

Preparare:
Alegeţi ciuperci proaspete, frumoase şi tari, şi spălaţi-le sub jet de apă rece. Puneţi-le să fiarbă, 15-20 min, într-un vas, în apă puţină, uşor sărată, la foc domol.
Scurgeţi-le, lăsaţi-le să se răcească şi apoi tăiaţi-le felii subţiri. Într-un vas termorezistent, aşezaţi straturi alternative de ciuperci şi caşcaval ras, până epuizaţi ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de caşcaval. Deasupra turnaţi întâi, untul topit şi apoi, ouăle bătute uşor, sărate şi piperate. Daţi la cuptorul încins pentru 20-25 min, la foc potrivit, până prind o crustă uşor întărită şi aurie.
Serviţi fierbinte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here