Ingrediente
Coji de eclere:
1 cană de ulei, 1 cană și jumătate de apă, 2 căni de făină, 8 ouă, 1 vârf de cuțit de sare fină
Crema de vanilie:
1 pachet de margarină, 5 linguri de făină, 1 cană de zahăr, 1 litru de lapte, 2 lingurițe esență de vanilie
Glazura
1 plic de glazură dr.oetker
Mod de preparare:
Se pun apa cu uleiul și cu sarea pe foc (flacără mică), iar când începe să clocotească se pune făina amestecând continuu până se desprinde de pe cratiță (câteva secunde). Când se răcește compoziția se adaugă ouăle, unul câte unul și se mixează bine după fiecare. Se pune compoziția într-un posh pentru ornat și se fac bastonașe în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc mediu 20-25 minute. Când se răcesc se taie pe jumătate și se umplu cu crema de vanilie. Pentru cremă, zahărul se amestecă cu margarina și se dizolvă pe foc mic, se pune și făina, se amestecă bine, bine să nu rămână cocoloașe, apoi se pune laptele și se lasă la fiert amestecând continuu, până se îngroașă ca o ciulama. La final se adaugă esența de vanilie. După ce am umplut toate eclerele cu crema, pregătim glazura de ciocolată Dr. Oetker după instrucțiunile de pe plic și punem pe fiecare ecler câte o linguriță.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru