Reţetă ca la mama acasă

216

Tocăniţă de pui cu caise
Ingrediente:
• 2 linguri ulei; • 8 copane de pui dezosate, aprox. 450 gr în total; • 2 cepe, tocate; • 2 căţei de usturoi, tocaţi; • 2 linguriţe cumin măcinat; • 2 linguriţe coriandru măcinat; • 300 ml supă de pui;
• 3 morcovi, tăiaţi în 2 pe lungime, apoi fiecare jumătate tăiată în 6-8 beţigaşe; • 1 ţelină, tăiată în 2 pe lungime, apoi de-a latul în felii; • 5-8 caise, curăţate de sâmburi şi tăiate în sferturi; • piper şi sare, după gust.

Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc copanele de pui 5-10 minute, până când s-au rumenit uniform, întorcându-le de câteva ori. Se scot din tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc 5 minute, până când se înmoaie. Se adaugă cuminul şi coriandrul şi se călesc 1 minut, apoi se adaugă supa. Se pune carnea înapoi împreună cu morcovii şi ţelina. Se dau într-un clocot. Se amesteca bine, apoi se acoperă şi se fierb la foc mic aprox. 30 minute sau până când carnea s-a frăgezit. Se ia capacul. Dacă este prea mult sos, se mai fierbe până scade. Se adaugă caisele şi se amesteca uşor. Se mai fierbe totul la foc mic 5 minute. Se presară sare şi piper după gust, apoi se serveşte. Se poate servi alături de pilaf simplu, cartofi fierţi sau copţi.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here