Reţetă ca la mama acasă

236
Rostii de cartofi şi hrean
Ingrediente:
• 400 g cartofi, decojiţi şi daţi pe răzătoare;
• 2 ouă bătute;
• 3 linguri făină;

• 1 lingură pastă de hrean;
• 5 cepe roşii tocate fin;
• sare şi piper negru;
• 1 lingură ulei;
• pătrunjel proaspăt, tocat, pentru ornat:
• 4 linguri smântână.
Mod de preparare:
Se storc în mână cartofii raşi, apoi se pun într-un castron. Se adaugă ouăle, făina, hreanul, ceapa roşie, sare şi piper şi se amestecă bine. Se încălzeşte uleiul la foc potrivit într-o tigaie mare. Se pun 8 grămăjoare în tigaie şi se presează cu dosul lingurii, astfel încât să se formeze turtiţe de aproximativ 5 mm grosime. Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte până s-au rumenit. Se scurg bine pe şervete de bucătărie. Se servesc fierbinţi, se stropesc cu smântână şi se ornează cu pătrunjel.
Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here