Reţera Zilei – Budincă de legume cu macaroane şi caşcaval

137
Ingrediente:
7-8 roşii coapte bine, 500 g ciuperci, 1 ceapă, 2-3 căţei de usturoi, 1 vânătă, 150 g macaroane, 200 ml smântână de frişcă ( 30 % grăsimi), sare, piper, ceva ulei de măsline, câteva frunze de busuioc, 100 g caşcaval ras.

Mod de preparare:
Se spală, curăţă şi toacă legumele, după preferinţă.
Încingem ceva ulei într-o oală, apoi adăugăm ceapă tocată.
Când aceasta este puţin aurie, punem vânăta şi ciupercile tocate deasupra şi învârtim(foc rapid) până se evaporă zeama lăsată.
După care adăugăm roşiile tăiate bucăţi şi verdeaţa. Sărăm şi piperăm după gust.
Lăsăm aproximativ încă 5 minute la foc rapid, învârtind din când în când. Spre sfârşit adăugăm usturoiul tocat fin, urmat de smântână. După un minuţel luăm oala de pe foc. Eventual mai adăugaţi ceva condimente-verdeaţă, chili sau ce doriţi. Puneţi macaroanele la fiert în apă cu sare şi le fierbeţi. Între timp încingeţi cuptorul la 250g C.
Când macaroanele sunt fierte, le puneţi peste legumele cu sos, amestecaţi.
Se presară caşcavalul deasupra, daţi la cuptor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here