Reţele pentru cetăţenia europeană

448

tffCâteva comunităţi din judeţul Gorj sunt gazdele unor activităţi realizate de către 14 tineri voluntari care vin din ţări membre ale Uniunii Europene şi ţări vecine. Aceştia derulează, în judeţul nostru, proiectul „Reţele pentru cetăţenia europeană”, care se va încheia în luna aprilie a anului viitor.

Proiectul aparţine Asociaţiei Animatorilor şi Monitorilor pentru Copii şi Tineret (AMCT) „Tineri fără frontiere” şi se derulează până în data de 30 aprilie 2010. Localităţile vizate sunt Rovinari, Leleşti, Bumbeşti – Jiu, Hurezani, Turceni, Novaci şi Târgu – Cărbuneşti. Obiectivele sunt continuarea procesului de dezvoltare comunitară şi participarea activă a tinerilor la viaţa socială, creşterea toleranţei în ceea ce priveşte diferenţele de cultură şi identitate ţinând cont inclusiv de rasă, religie, tradiţii, clasă socială, precum şi oferirea de oportunităţi pentru dezvoltarea de noi aptitudini şi competenţe. Se pune accentul, de asemenea, şi pe comunicare, înţelegere interculturală, sporirea interesului şi dorinţei tinerilor de a explora şi împărtăşi alte culturi şi aspecte de identitate. Se încurajează dialogul dintre culturi şi furnizarea de oportunităţi pentru iniţierea, dezvoltarea şi implementarea de noi idei şi proiecte.
Finanţare de la Consiliul Judeţean
În cadrul localităţilor în care se va desfăşura proiectul se doreşte cooperarea cu localităţile gazdă şi actorii locali, şi anume şcolile, primăriile şi orice alte instituţii care se pot implica. Consiliul Judeţean Gorj participă la acest proiect, alocând suma de 3 000 euro, care reprezintă o parte din banii necesari.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here