Reprezentanţii DGASC Gorj cer majorarea indemnizaţiei persoanelor cu dizabilităţi

391

Mircea Andrei, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj solicită majorarea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap. Totodată, el cere şi modificarea criteriilor de evaluare a persoanelor cu dizabilităţi. În plus, Andrei a propus ca persoanele cu grad grav de handicap să primească bani în locul celor 12 bilete de călătorie acordate de stat.

Reprezentanţii DGASPC Gorj cer mai mulţi bani pentru persoanele cu handicap. La ora actuală, indemnizaţia acestora este sub trei sute de lei, sumă total insuficientă. „Am dori să se mărească sumele de bani acordate persoanelor cu dizabilităţi. Indemnizaţiile care se acordă la ora actuală sunt destul de mici; suma acordată pentru gradul II de handicap se ridică la 234 de lei, iar pentru gradul grav de handicap 293 de lei; sunt sume extrem de mici, cu care persoanele cu handicap nu pot nici să-şi cumpere medicamentele necesare. După părerea mea, ar trebui să se dubleze sumele respective”, a mărturisit Mircea Andrei, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Mai mult decât atât, se doreşte şi unificarea criteriilor de evaluare a persoanelor cu handicap. „Am dori ca criteriile de evaluare să se unifice cu criteriile de la Casa Naţională de Pensii. Suntem optimişti şi încercăm să acordăm servicii de calitate persoanelor cu dizabilităţi şi sperăm că se vor schimba în bine”, adaugă Andrei.

Bani în locul biletelor de călătorie
Persoanele cu handicap beneficiază anual de câteva bilete de călătorie dus-întors. Directorul adjunct al DGASPC Gorj spune că ar trebui să se acorde bani în locul biletelor. „Am propus ca în locul biletelor de călătorie pe care le primesc la ora actuală persoanele cu handicap – la gradul II primesc 6 bilete de călătorie dus-întors, iar la gradul grav primesc 12 bilete de călătorie dus-întors şi însoţitorii lor primesc tot 12 bilete – să primească o sumă de bani reprezentând contravaloarea acestor bilete de călătorie”, precizează Mircea Andrei, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here