Renunţă la alimentele nesănătoase

478

alimente nesanatoaseÎn ziua de azi din ce în ce mai multe persoane duc o viaţă nesănătoasă, stil care afectează organismul, ducând la îmbolnăvirea lui.Alimentaţia trebuie să fie una sănătoasă, şi trebuie să urmezi această cale pentru siguranţa ta.

Micul dejun trebuie să reprezinte masa importantă a zilei şi să includă laptele, mierea, brânza, ouăle fierte sau untul. Nu trebuie să sari peste micul dejun, chiar dacă crezi tu că nu ai timp suficient şi pentru acest lucru.

alimente nesanatoase 1Dacă nu se ia micul dejun se poate ajunge la stări de nervozitate, oboseală şi vei fi mai puţin rezistent la stres.

Dacă te numeri printre persoanele care iubesc mult condimentele, încearcă pe cât posibil să nu sărezi prea mult mâncarea. Sarea multă pe care o consumi nu va face decât să reţină apa în organism, un lucru nedorit. Deci, educă-ţi în timp papilele gustative pentru a nu mai cere atâta sare.

Apa este foarte importantă în dieta noastră, va trebui să bem circa 2 litri de apă zilnic. Dar contează şi modul în care consumăm apă. Nutriţioniştii spun că nu trebuie să bem apă înainte, în timp ce mâncăm sau imediat după ce am terminat de mâncat. Apa se consumă cu o jumătate de oră înainte şi după masă. Dacă nu se respectă acest obicei, apa diluează sucul gastric şi distruge calitatea digestiei.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here