Remiză pentru Steaua

529

Pandurii și Dinamo par a fi spus adio locului 2 după rezultatul ultimului joc direct din acest sezon, o remiză care lasă însă deschisă lupta directă pentru locul 3.

Pe o vreme câinească, ploaia torențială de la începutul partidei îmbibând serios terenul, Pandurii și Dinamo au încercat, și în mare parte au și reușit, să ofere un spectacol fotbalistic demn de locurile ocupate în clasament. Din păcate, Severinul a arătat încă o dată că nu merită o echipă de primă ligă, de această dată având scuza condițiilor meteo nefavorabile.
Dacă Rednic a avut câteva absențe în lotul pentru acest joc, Edi Iordănescu a avut la dispoziție toți jucătorii și a jucat cu cel mai bun prim unsprezece. Săpunaru a revenit pe gazon după etapa de suspendare, Bunoza a fost menținut în linia de fund, Droppa a fost și el titularizat la închidere, lângă Ropotan, iar cvartetul ofensiv deja consacrat a fost și el, in corpore, prezent. Altădată extrem de eficienți chiar dacă aveau puține ocazii, de această dată jucătorii Pandurilor au ratat numeroase ocazii și au dat cu piciorul unei bune oportunități de a termina pe unul dintre primele două locuri, acum rămânând doar cu lupta pentru locul 3, o luptă în care pornește cu șansa a doua…

Un singur sens
Pandurii a început în forță jocul și Hora putea deschide scorul chiar în minutul 3. O minge greșită de Rotariu a ajuns la golgheterul pandur, iar lobul său de pe linia de 16 metri a trecut puțin peste transversală refuzând un gol fantastic. Doar un minut mai târziu, o greșeală a lui Hanca a fost speculată de Răduț, dar acesta a șutat la o palmă de bara din stânga lui Cerniauskas și Dinamo a scăpat cu fața curată și de această dată. În minutul 24, Nistor a inventat o pasă de 30 de metri, printre fundașii centrali dinamoviști, Răduț a apărut suprinzător în poziție centrală, dar a fost blocat de Cerniauskas după ce rămăsese singur cu portarul oaspeților.
Dinamo a mai echilibrat apoi jocul, a avut o prezență mai consistentă în jumătatea adversă, dar nu și în careul lui Stanca, așa că ocazii la poarta gorjenilor nu s-au înregistrat în afara câtorva mingi trecute prin careu, dar fără un adresant clar.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo București 0-0 (0-0)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 500
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Săpunaru, Bunoza, Acssinte – Ropotan, Droppa (min. 61 Mrzljak) – Antal (min. 73), Nistor, Răduț (min. 87 Wellington) – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Marc, Puljic, Olteanu – Mevlja, Ekeng – Rotariu, Palic (min. 64 Lazăr), Kortzorg – Gnohere (min. 54 Essombe). Antrenor: Mircea Rednic.
Arbitri: Alexandru Tudor – Valentin Avram, Ciprian Danșa. Adiționali: Marcel Bârsan, Lucian Rusandu.
Cartonașe galbene: Nistor (min. 19), Săpunaru (min. 21), Stanca (min. 51) / Palic (min. 23), Kortzorg (min. 28 și 67), Gnohere (min. 51), Cerniauskas (min. 93).
Cartonaș roșu: Kortzorg (min. 67)

Penalti refuzat
Ploaia s-a mai domolit în partea a doua a jocului, dar partida a continuat în aceeași notă. Pandurii a fost echipa care a căutat golul și l-ar fi putut înscrie dacă jucătorii i-ar fi fost mai preciși la finalizare sau dacă Alexandru Tudor ar fi sancționat un fault clar în careu al lui Rotariu asupra lui Răduț. Era minutul 59 și Pandurii ar fi trebuit să beneficieze de un penalti clar ca lumina zilei! Din minutul 67 misiunea pandurilor lui Edi Iordănescu părea a deveni mai ușoară după un fault prostesc făcut de Kortzorg, care a primit al doilea cartonaș galben și a fost trimis la vestiare de Alexandru Tudor.
Dominarea pandură s-a accentuat după ce au avut un om în plus, dar, la fel ca la Giurgiu, echipa lui Edi Iordănescu nu a reușit să găsească drumul spre gol. Pe un contraatac, Dinamo putea da lovitura în minutul 74, când Rotariu, după un schimb de mingi cu Mevlja, a rămas în poziție foarte bună de finalizare, dar șutul a fost slab, mult peste buturi. Soarta meciului a fost în gheata lui Hora, în minutul 80, când golgheterul Ligii 1 a rămas singur, la doar 7 metri de poartă, cu Cerniauskas, dar a înălțat un zmeu peste poartă și cu el au zburat și șansele gorjenilor la locul 2. Practic, meciul s-a încheiat aici, deși ocazii au mai fost, Wellington, din nou Hora și Acsinte având reluări cu capul ce nu au reușit, din păcate, să intre în plasa porții dinamoviste.
Pandurii rămâne fără victorie în fața celor de la Dinamo în acest sezon, după șase întâlniri, patru în campionat, una în Cupa României și una în Cupa Ligii. Tot fără victorie sunt gorjenii și pe teren propriu din 27 noiembrie 2015, când învingeau cu 2-0 pe Concordia. De atunci și până acum, Pandurii a strâns din confruntările de la Severin doar cinci puncte din șapte meciuri!

“Am fost echipa pozitivă, din punctul meu de vedere am controlat meciul. Am dominat şi în 11 contra 11 şi în 11 contra 10. Am avut trei ocazii foarte mari în primele 20 de minute. Iar în repriza a doua a fost ratarea lui Hora. Ne-a lipsit ultima execuţie, finalitatea. Nu am fost inspiraţi în ultimii 10 metri”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

“Am jucat de şase ori cu Pandurii şi am câştigat de trei ori… A fost o primă repriză echilibrată. Apoi am rămas în 10 oameni, ne-am apărat foarte bine, mai multe nu puteam să facem. Mă bucur că nu am luat gol, am avut şi noroc! În meciurile pe care le-am jucat cu Pandurii, au picat pe finalul meciului. De-aia era altceva dacă jucam 11 contra 11. Mă bucur că n-am pierdut, ne mulţumim cu acest punct”, Mircea Rednic, antrenor Dinamo București.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here