Remedii pe care le poţi încerca acasă

485

stare de stresDurerile de cap, de dinţi, migrenele sau mătreaţa sunt doar unele dintre afecţiunile, care pe lângă tratamentul pe care-l găsim la farmacie, le putem trata şi vindeca natural.

În bucătărie folosim în fiecare zi tot felul de ingrediente care pot fi leacul împotriva înlăturării stresului, eczemelor sau în reducerea durerilor provocate de artrită. Mai mult, aceste remedii naturiste nu au efecte secundare.

Iată câteva remedii naturale pentru cele mai uzuale probleme de sănătate.

Halena: roşii, iaurt şi morcovi

Dacă mănânci două roşii pe zi vei preîntâmpina halitoza sau respiraţia urât mirositoare, deoarece acestea conţin anumite substanţe care au rolul de a neutraliza compuşii de sulf, care emană mirosul neplăcut.

Un alt remediu la fel de bun este iaurtul. Acesta înlătură bacteriilor care au ca drept cauză respiraţia urât mirositoare.

Morcovii, consumaţi cruzi, elimină resturile alimentare ce se depozitează în spaţiile dintre dinţi şi accentuează producţia de salivă. De altfel, morcovii au rolul unei periuţe de dinţi, curăţând dinţii şi masând gingiile.

Mirosul urât al corpului: ridichii şi bicarbonat de sodiu

Ridichiile acţionează antibacterial şi antifungic. Foloseşte sucul de la câteva ridichii, iar după duş, şterge picioarele şi zona subraţului apoi dă-te cu sucul rezultat pe aceste zone şi lasă-l să se usuce.

O altă variantă ar fi bicarbonatul de sodiu. Aplică un strat pe porţiunile cu probleme, iar bicarbonatul de sodiu va absorbi transpiraţia şi alte substanţe care dau mirosul neplăcut. Este util şi în cazul picioarelor.

Constipaţia: aloe vera

Sucul de aloe vera are în compoziţia sa un ingredient sub denumirea de glicozide care are rolul de a activa intestinul şi a elimina constipaţia.

Castravetele fiind bogat în lichide şi fibre s-a dovedit a fi un bun laxativ. Consumă o jumătate de castravete pe zi şi nu vei mai avea probleme de constipaţie.

Mătreaţa: combătută cu cocos

Aplică ulei de cocos pe păr şi întinde-l bine şi lasă-l să acţioneze toată noaptea, apoi clăteşte părul cu apă din abundenţă. Aproximativ toate cazurile de mătreaţă sunt cauzate de infecţii fungice, iar uleiul de cocos are calităţi antifungice.

Eczeme: vindecate cu turmeric

Combină ulei de cocos cu pudră de turmeric şi masează porţiunile afectate. Lasă timp de 10 minute. Se poate repeta acest tratament de 2-3 ori pe zi. Turmericul conţine curcumină, care are acţiune antiinflamatorie şi antioxidantă.

Articulaţii cu probleme: busuiocul

Bea ceai de busuioc de 2-3 ori pe zi. Acesta conţine eugenol, care are rolul de a calma inflamaţia şi durerea.

Turmericul poate fi şi el eficient în această problemă. Obţine un preparat din turmeric şi apă călduţă, apoi masează zonele dureroase de două ori pe zi şi lasă timp de o jumătate de oră să acţioneze. Turmericul este utilizat de foarte mult timp în tratarea afecţiunilor pielii, iar curcumina este un bun antiinflamator.

Stare de stres: cuişoare

La baie adaugă câteva picături de ulei de cuişoare. Acesta are capacitatea de a calma, hidrata pielea şi îmbunătăţi circulaţia.

Dantură dureroasă: aplicaţii cu hrean

Foloseşte hrean ras pe gingia dintelui dureros. Hreanul are un compus numit alil isotiocianatul, care acţionează ca anestezic local.

Dureri de cap

Obţine o pastă dintr-o banană coaptă pe care o poţi aplica pe zona dureroasă (las-o timp de 15 minute). Durerile de cap se datorează transformărilor de la nivelul vaselor de sânge. Bananele conţin mult magneziu care destind vasele de sânge.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here