Remedii naturale pentru răceală sau gripă

606
racealaÎn fiecare zi ne lovim de diverse probleme de sănătate. Putem să scăpăm de unele dintre ele folosind anumite „sfaturi bătrâneşti”, care pe cât sunt de simple, pe atât sunt şi de eficiente. Voi enumera în continuare câteva remedii pentru răceală.

Usturoiul
În timpul epidemiei de gripă sau atunci când simţiţi că răceala vă dă târcoale, usturoiul poate face minuni. Pentru prevenirea îmbolnăvirii, mestecaţi câte o jumătate de căţel de usturoi dimineaţa, la prânz şi seara.
Ca tratament pentru răceală, zdrobiţi cinci căţei de usturoi, amestecaţi-i cu 10 linguriţe de miere de albine şi luaţi din acest preparat câte o linguriţă din jumătate în jumătate de oră.
În usturoi s-au descoperit mai mult de douăzeci de substanţe antivirale şi antibacteriene.
Usturoiul este cel mai puternic antigripal cunoscut.
Băile fierbinţi
Dacă simţiţi frisoane, începe să vă curgă nasul şi apare durerea de gât, atunci: băile fierbinţi sunt ajutorul cel mai la îndemână pentru a opri boala în faza incipientă.
Umpleţi cada cu apă încălzită la 37°C şi staţi în ea timp de 30-45 de minute. Când ieşiţi, masaţi-vă corpul cu o cremă şi petreceţi măcar o jumătate de oră sub pături, la căldură. Aceste băi, nu numai că relaxează, dar au şi un puternic efect antigripal, deoarece scad considerabil rezistenţa microbilor.
Supă caldă
Deşi pare mai degrabă aliment decât medicament, supa caldă, asezonată din belşug cu pătrunjel şi mărar, este recomandată persoanelor răcite înaintea clasicelor aspirine şi paracetamol.
Prin conţinutul de substanţe antibiotice naturale al legumelor care intră în compoziţia ei, supa caldă este un adevărat elixir pentru gât şi căile respiratorii superioare.
Sucul de Citrice
Se ia o lămâie sau un grepfruit, se spală foarte bine, se dă pe răzătoare coajă şi se pune deoparte.
Fructele se storc într-un pahar, iar la sucul obţinut se adaugă două linguriţe de miere, coaja rasă anterior şi se completează restul cu apă. Se lasă la macerat o oră sau două, după care se bea. Acest preparat conţine vitamina C, agenţi antiinfecţioşi foarte puternici şi are un efect excepţional de reducerea febrei. Dacă se beau trei – patru pahare, într-un interval de 12 ore, se poate obţine un efect superior celui medicamentos.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here