Remedii naturale pentru prevenirea anemiei

475

anemia2În cazul pacientului care suferă de formarea necorespunzătoare a celulelor roşii din sânge, organismul nu dispune de sânge, şi din această cauză acesta nu poate îndeplini sarcinile fizice şi psihice. Dar dacă starea de anemie este prezentă de mai multe săptămâni (fără a interveni corespunzător pentru a vindeca boala) şansele de deces, sunt din ce în ce mai mari.

Şi asta se datorează absenţei hemoglobinei (care este constituită din proteine şi alte componente esenţiale) şi conduce la furnizarea necorespunzătoare de oxigen în organism (care este foarte utilă pentru a trăi), în acelaşi timp afectează funcţionarea inimii, care pune viaţa în pericol.

Câteva cauze care determină instalarea anemiei:

• În momentul în care o persoană a avut pierderi mari de sânge este cea mai mare cauză a anemiei.

• Femeile, care au sângerări abundente în perioada ciclurilor menstruale, se pot confrunta cu anemia.

• O alimentaţie săracă în fier, proteine, vitamine şi alţi nutrienţi reprezintă o altă cauză a anemiei.

• De asemenea anumite afecţiuni precum insuficienţa renală, poliartrita reumatoidă şi tuberculoza pot declanşa apariţia anemiei.

• Neasimilarea dar şi absenţa de acid clorhidric poate duce la anemie.

Tratamente naturiste care combat anemia:

– Yoga este o modalitate de a preveni anemia

– Exerciţii musculare, mersul pe jos, respiraţia profundă sunt câteva exerciţii importante care scad mult şansele apariţiei anemiei.

anemia– Lipsa fierului, care duce la instalarea anemiei, poate fi evitată dacă se consumă în fiecare zi câte 3-4 mere. Acest remediu este destul de banal şi se poate aplica acasă.

– Păpădia, verdeţurile, orzul previn anemia. Lucerna este indicată pentru anemia iniţială. Folosind această plantă deficitul de vitamine şi minerale pot fi eradicate destul de uşor.

– Mai multă vitamina B12 este deosebit de importantă pentru prevenirea şi vindecarea consecinţelor anemiei. Vitamina B12 se află de regulă în rinichi, ficat, carne roşie şi în proteine animale.

– Sfecla este leguma care ajută în anemie şi care trebuie inclusă în alimentaţie destul de des.

– De asemenea nu uitaţi de miere cu lămâie şi astfel veţi scădea riscul apariţiei anemiei şi eliminarea ei.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here