Remedii naturale pentru pietrele la rinichi

486

petre la rinichiRinichii filtrează reziduurile metabolice şi toxinele din sânge, prin ei trecând în fiecare zi 1500 l de sânge. O cantitate mare a lichidului filtrat revine în sistemul circulator, în timp ce reziduurile împreună cu urina trec prin căile urinare în vezica urinară, iar de acolo sunt evacuate prin uretră. Pentru o bună funcţionare, este indicat să consumaţi lichide în cantitate suficientă, deoarece altfel există condiţii pentru înmulţirea bacteriilor. În rinichi se pot forma, din lipsa unei cantităţi corespunzătoare de lichide, pietre.

Prin aplicarea metodelor naturiste în mod corect, funcţionarea rinichilor poate fi îmbunătăţită şi se pot vindeca afecţiuni uşoare.

Ceai pentru rinichi şi vezica urinară

Un astfel de ceai măreşte procesul de spălare şi linişteşte astfel afecţiunile rinichilor şi ale vezicii urinare.

Ingrediente: 1/4 l apă, 30 g frunze de strugurii-ursului şi câte 15 g de frunze de mesteacăn, splinuţă si rădăcină de osul-iepurelui.

După ce apa a fiert, se amestecă plantele şi se opăresc 2 linguriţe de amestec. Se lasă la infuzat un sfert de oră, se strecoară şi se bea.

Ceai diuretic pentru rinichi

Un astfel de ceai stimulează activitatea rinichilor, ceea ce duce la eliminarea unei cantităţi mai mari de urină.

Ingrediente: 1/4 l apă, 10 g teci de fasole, câte cinci g măceşe cu sâmburi, fructe de pătrunjel şi rădăcină de leuştean.

După ce apa a fiert se pune peste amestecul de plante, se mai lasă să fiarbă cam 5 minute şi apoi se strecoară. Se beau 2 căni în fiecare zi.

Ceai contra pietrelor la rinichi

Un astfel de ceai se va bea cât mai repede, cel mult o jumătate de oră. Efectul său puternic diuretic elimină nisipul şi pietrele mici.

Ingrediente: 20 g păpădie cu rădăcină cu tot, şi câte 10 g Pareira brava, frunze de plop tremurător, frunze de urzică, frunze de mesteacăn, 1/2 l apă rece şi aproximativ 1 l apă caldă.

Se amestecă plantele şi se pune apă rece peste 2 linguriţe de amestec. Se pune pe foc şi se lasă la fiert un sfert de oră, după care se strecoară. Decoctul se amestecă cu apă caldă.

Sfaturi:

– O vezică iritată poate fi ţinută sub control, mestecând în fiecare zi câteva seminţe de dovleac. Seminţele favorizează eliminarea urinei în condiţii normale şi uşurează de asemenea problemele prostatei.

– Pentru ca rinichii să nu acumuleze nisip, ei trebuie mereu să beneficieze de spălări abundente. Pentru aceasta consumă 2-3 l de apă plată sau minerală, ceaiuri sau sucuri cu fructe diluate.

– Sparanghelul, nu are doar un gust deosebit şi poate fi pregătit în diferite moduri, ci este şi un bun diuretic şi depurativ. În timpul sezonului, e bine să faceţi o cură cu această plantă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here