Remedii naturale pentru îmbunătăţirea memoriei

1777
159327_2fotoHrănindu-ne corect, ne menţinem musculatura şi organismul sănătos şi puternic, iar printr-o alimentaţie nutritivă specială, creierul va fi sănătos şi memoria limpede. În plus, pe lângă o dietă echilibrată, câştiga popularitate produsele naturale ce ajută memoria.Extractul de ginko biloba, ce ajută circulaţia sângelui în organism, are un efect pozitiv asupra memoriei, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul creierului, astfel crescând cantitatea de oxigen furnizată acestuia.

Ginsengul este o plantă ce ajută la energizarea şi revitalizarea corpului, astfel că ar trebui să acţioneze în mod pozitiv şi asupra creierului şi memoriei.Altă plantă medicinală ce îmbunătăţeşte memoria este rozmarinul, ce contribuie la stimularea creierului.

Produsele şi plantele bogate în antioxidanţi contribuie la sănătatea întregului organism, şi se pare că au efecte şi asupra funcţiilor memoriei. Astfel, este bine să includeţi în alimentaţia zilnică produse bogate în antioxidanţi, precum nuci, afine, morcovi şi în special ceai verde. Ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanţi, şi împreună cu ceaiul negru, are un efect foarte bun de îmbunătăţire a memoriei.Altă plantă ce îmbunătăţeşte memoria este soia. Produsele din soia, precum tofu şi lapte de soia, au multe beneficii pentru corp şi bineînţeles pentru creier. Având impact pozitiv asupra memoriei, şi soia ar trebui să facă parte din dieta zilnică a fiecăruia.
Mulţi oameni au nevoie dimineaţa de o ceaşcă de cafea pentru a se putea concentra. Cofeina din cafea este un stimulent şi nu numai că stimulează corpul, dar stimulează şi mintea, oferind creierului impulsul necesar pentru a ajuta memoria să reţină informaţii.Pentru cei preocupaţi de primele semne ale slăbirii memoriei, cauzate de vârstă sau stres, urmarea unei diete echilibrate şi luarea unor suplimente naturale reprezintă un pas înainte pentru îmbunătăţirea memoriei, având mult mai puţine efecte secundare decât medicamentele. Reprezintă un pas sigur pentru o memorie mai ascuţită şi mai multă încredere în sine.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here