Remedii naturale împotriva ulcerului

600

ulcerMedicii spun că nu există vreo persoană care să nu fi suferit cel puţin o dată în viaţă afecţiuni digestive, fie că sunt balonări, indigestii sau gastrite. Cel mai periculos este ulcerul, care se manifestă prin dureri insuportabile, senzaţii acute de vomă.

Ulcerul apare în momentul în care la nivelul stomacului apar leziuni cauzate de aciditatea foarte mare, mucusului şi a altor substanţe iritante (alcoolul, cafeaua, aspirina, bacteriile).

Stresul este şi el cauza apariţiei acestei afecţiuni

Nutriţioniştii spun că prima cauză a instalării ulcerului este alimentaţia necorespunzătoare. Şi de aceea din punctul lor de vedere dieta este cel mai adecvat tratament. Deoarece sunt tipuri de ulcer care constau în reacţii alergice la anumite alimente, un regim alimentar poate fi leacul pe care îl cauţi.

Specialiştii spun că prima recomandare în acest sens ar fi consumul limitat de cafea, alcool şi băuturi acidulate. Dieta cu suc de varză poate fi un excelent remediu pentru tine.

În fiecare zi, timp de câtva săptămâni se va bea suc de varză, iar după un anumit timp se poate amesteca cu cel de ţelină, pentru a diversifica tratamentul. Studiile anumitor specialişti au arătat că varza are capacitatea de a favoriza tranzitul intestinal şi poate fi tratamentul ideal în combaterea ulcerului.

Suplimentele de vitamine şi minerale reprezintă şi ele un tratament la care poţi apela. Fie sunt obţinute din alimentaţie, sau sub varianta de capsule, nu trebuie să lipsească zincul şi vitaminele A şi E.

Muşeţelul poate fi remediul cel mai bun în cazul oricăror neplăceri stomacale. O cană de ceai concentrat dimineaţa şi una seara pe o perioadă de o lună poate fi dieta cea mai bună.

Afinele se folosesc frecvent în Rusia pentru vindecarea ulcerului, la fel şi menta, extractul de lemn-dulce sau scoarţa de ulm. Cere sfatul unui medic naturist pentru a-ţi recomanda tratamentul naturist potrivit. Mai mult, se foloseşte amestecul de ulm, echinaceea, ciuperci, varză sub forma unui suc tonic care se bea dimineaţa, ca tratament, dar el trebuie indicat numai de medic.

Alte tratamente în combaterea ulcerului sunt cel Ayurvedic, homeopat sau cel tradiţional chinezesc. Terapia Ayurvedica are la bază un regim de viaţă şi o alimentaţie naturistă, foarte bine controlată.

Tratamentul homeopat este un alt remediu, dar doar dacă este prescris de către un specialist.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here