Reguli pentru un stomac sănătos

1244
Gulii_umpluteStomacul are nevoie de odihnă. Stomacul cere să se bucure de multă atenţie şi grijă şi trebuie să fie ţinut într-o continuă activitate. Daţi pace, linişte şi odihnă acestui organ folosit în mod greşit şi îndelung maltratat. După ce stomacul şi-a făcut lucrarea pentru o masă, nu îi daţi încă şi mai mult de lucru înainte de a fi avut şansa să se odihnească şi înainte ca organismul să furnizeze o cantitate suficientă de suc gastric pentru altă mâncare.

Ar trebui să treacă cel puţin cinci ore de la o masă la alta şi ţineţi minte întotdeauna că, dacă vreţi să faceţi o încercare, veţi descoperi că două mese pe zi sunt mai bune decât trei.

Mâncaţi un mic dejun consistent
Este în practica şi obiceiul societăţii să se ia un mic dejun lejer. Dar nu acesta este modul cel mai bun de a trata stomacul. La masa de dimineaţă, stomacul se află într-o condiţie mai bună, pentru a se ocupa de mai multă mâncare decât la a doua sau a treia masă a zilei. Obiceiul de a mânca un mic dejun sărac şi un prânz copios este greşit. Faceţi în aşa fel încât micul dejun să fie masa cea mai consistentă a zilei.
Cinele la ore târzii, dăunătoare
Cina târzie este dăunătoare în special pentru persoanele cu obiceiuri sedentare. În cazul lor, tulburarea care se produce este de cele mai multe ori începutul unei boli care sfârşeşte chiar prin moarte uneori. În multe cazuri, starea de slăbiciune care duce la dorinţa de a mânca se produce din cauză că organele au fost suprasolicitate în cursul zilei. După ce termină de prelucrat hrana de la o masă, organele digestive au nevoie de odihnă. Ar trebui să existe cel puţin cinci sau şase ore între mese; iar cele mai multe persoane care vor încerca să facă aşa, vor descoperi că două mese pe zi sunt mai bune decât trei. Mulţi îşi îngăduie obiceiul vătămător de a mânca chiar înainte de culcare şi se poate ca aceştia să fi servit trei mese obişnuite; cu toate acestea, pentru că au o senzaţie de slăbiciune, ca şi cum le-ar fi foame, vor lua o gustare sau o a patra masă. Îngăduindu-şi această practică greşită, ea a devenit obicei şi aceste persoane simt că nu pot să doarmă fără să ia o gustare înainte de culcare. În multe cazuri, cauza acestei slăbiciuni se datorează faptului că organele digestive au fost deja împovărate în mod excesiv de-a lungul zilei, pentru că stomacul a trebuit să se elibereze de mâncarea nesănătoasă pe care este prea adesea silit s-o primească, şi aceasta în cantităţi prea mari. Organele digestive, astfel maltratate, devin obosite şi au nevoie de o perioadă de odihnă totală pentru a-şi reface energia secătuită.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here