Reguli pentru un bărbierit fără probleme

480

barbieritPentru majoritatea bărbaţilor, bărbieritul nu este o experienţă plăcută. Tăieturile, firele de păr de sub piele cam aşa arată bărbieritul de dimineaţă. Care dintre bărbaţi îşi doresc să meargă la serviciu cu plasturii pe faţă?

Dacă urmezi câţiva paşi importanţi vei menţine faţa fină şi intactă.

Echipamentul de bărbierit trebuie ales în funcţie de necesităţile fiecăruia.

Un brici prevăzut cu o lamă produce mai puţină iritaţie decât cel cu două lame, în schimb aparatul cu două lame face ca bărbieritul să se facă mai de aproape (dacă este manual, schimbă lama des). Un cap pivotant va permite să ajungă în unghiurile mai puţin accesibile şi în zonele mai osoase ale feţei. Se recomandă folosirea cremei de bărbierit în locul săpunului de bărbierit. Trebuie să pregăteşti echipamentul de bărbierit, să fie curat, cald şi udat înainte de utilizare.

Bărbieritul:

Înainte de bărbierire spală-te pe faţă şi pe gât cu apă caldă timp de un minut. Nu utiliza săpunul deoarece va lăsa reziduuri pe faţă.

Bărbieritul uscat: atunci când îţi clăteşti faţa, masează pielea în sens invers creşterii firului de păr. Usucă-ţi pielea, aplică toner şi apoi pudră. Faţa ar trebui uscată înainte de a utiliza aparatul de ras electric.

Bărbieritul ud: pe pielea umedă, săpuneşte faţa cu mişcări în direcţia opusă creşterii părului pentru a obliga firele să se ridice de pe faţă şi clăteşte cu apă rece. Întinde pielea după care bărbiereşte-te pe zona întinsă. Astfel, aceasta este mai uşor de ras. Nu orienta aparatul de ras orizontal pe piele deoarece astfel există riscul de a te tăia.

După ce te-ai bărbierit, clăteşte faţa cu apă caldă, nu prea fierbinte, nici prea rece, şi usucă pielea cu ajutorul palmelor. Astfel porii se vor închide. După aceasta foloseşte aftershave şi/sau hidratant. La finalul bărbieritului aplică o loţiune de hidratare cu SPF 15.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here