Regina Marii Britanii, nemulţumită de slaba dotare a forţelor militare în Afganistan

427
gordon-brown-reginaRegina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, i-a prezentat premierului Gordon Brown nemulţumirea sa cu privire la lipsa de echipamente cu care se confruntă forţele britanice în Afganistan, relatează The Times, în ediţia electronică.
Ducele de Edinburgh şi prinţul Charles l-au contactat, de asemenea, pe Brown, în legătură cu lipsa de vehicule blindate, elicoptere şi alte…

echipamente foarte importante de care trupele britanice au nevoie, potrivit istoricului Andrew Roberts, apropiat al familiei regale.

„Regina, prinţul Philip şi prinţul Charles sunt furioşi pe Gordon Brown privind subechiparea (trupelor) din Helmand, în principal cu privire la blindajul slab al vehiculelor şi lipsa de elicoptere. Ei i-au expus părerile lor acestuia, în termeni foarte clari”, a declarat Roberts.
Istoricul susţine că a aflat despre nemulţumirea Reginei din trei surse, şi anume de la un apropiat al familiei regale, de la un general şi de la un fost membru al cabinetului. „Ştiu asta direct de la sursă. Ei şi-au luat responsabilităţile în serios, acţionând ca nişte adevăraţi comandanţi”, a spus istoricul.
Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here