Rednic îl vrea pe Răduț, dar Edi Iordănescu nu crede că Dinamo are bani pentru mijlocașul Pandurilor – „Dacă cineva își dorește și are bani să facă oferta!”

498

Pandurii a redevenit una dintre protagonistele campionatului intern și, odată cu evoluțiile și rezultatele bune crește și interesul pentru jucătorii lui Edi Iordănescu. Una dintre ținte este Mihai Răduț, care este în vizorul lui Mircea Rednic, la Dinamo.

Dinamo pare să o ia pe urmele Stelei, care lua spuma de la Pandurii, jucători precum Chiricheș sau Pintilii fiind afaceri bune de ambele părți făcând punte între Târgu-Jiu și Ghencea. Rednic are acum în curtea sa doi foști panduri, pe Anton și Shalaj, dar mai vrea unul, culmea, trecut și pe la Steaua. Dorința lui Rednic este privită de președintele Narcis Răducan ca o recunoaștere a valorii jucătorului, dar spune că nu este cazul să-și facă prea mari iluzii în ceea ce privește un transfer al lui Răduț în Ștefan cel Mare: „Dinamo a realizat că a câştigat împotriva Stelei după 4 ani cu jucătorii de la Pandurii, Dinamo a realizat că de la Pandurii pleacă jucători la echipa naţională sau pleacă în campionatele puternice şi e o notă de profesionalism că doresc jucători de la o echipă foarte bună a campionatului. Din prisma jucătorilor, se mai pot face şi calcule, dacă echipa care îi doreşte poate să joace în cupele europene, dacă stă mai bine în clasament ca echipa de unde pleacă şi la capitolul acesta nu îi prea avantajează. Este greu de crezut că un jucător din primul unsprezece sau din primii 18 va pleca în această iarnă de la Pandurii”, a declarat președintele grupării târgujiene.

ediiiiEdi Iordănescu, pe aceeași poziție cu conducerea
Interesul arătat de antrenorul dinamovist nu este o noutate pentru Edi Iordănescu, tehnicianul pandurilor spunând despre acesta că este certificatul de calitate pentru munca pe care el și întreaga echipă a depus-o: „Faptul că echipe importante, cluburi cu tradiție se interesează pentru jucători ai pandurilor certifică trei lucruri. Unu, am făcut o selecție bună, ne-am mișcat bine și am fost inspirați în vară. Doi, băieții au valoare, nu întâmplător se vorbește despre ei și că au ajuns la națională. Nu în ultimul rând că am făcut o muncă bine, am speculat potențialul la maxim, să fie mai buni și automat intră în atenția altor cluburi cu mai mult potențial”, a declarat antrenorul Pandurilor vorbind despre faptul că jucătorii săi au devenit ținte pentru alte echipe din țară și din afară.

„Nu oricine poate lua jucători de la Pandurii”
Totuși, Edi Iordănescu are pretenția ca dacă cineva chiar își dorește jucători de la Pandurii, și nu se referă doar la Mihai Răduț, fie înaintează o ofertă care să fie și pe măsura valorii jucătorilor respectivi, fie să tacă: „Dacă în alte dăți am fost acid și am spus că nu se atinge nimeni de jucătorii noștri, în mare îmi mențin poziția. Nu oricine se poate apropia de jucătorii pandurilor, nu oricine își poate permite să ia jucători de aici. Dacă cineva consideră că are potențial din punct de vedere financiar cu siguranță se va mișca și va face o ofertă. Nu are rost să vorbesc ipotetic, nu există o ofertă. Dinamo știe mai bine ce posibilități are, acum e greu să mai facem schimburi de jucători. Eu m-am opus și în vară unui schimb de jucători, asta arată că eu cred în jucătorii noștri și că nu sunt monede de schimb. Dacă cineva își dorește și are bani să facă oferta”, spune Edi Iordănescu. Acesta nu se teme de eventualele plecări dacă ele se vor face pe bani care să-i permită să pună ceva în loc: „Mă mândresc că avem jucători curtați și sunt în atenția unor cluburi, trebuie să le dea curaj și trebuie să le dea curaj și să nu se automulțumească. Dacă va fi o ofertă concretă și va fi în interesul clubului și va satisface doleanța din punct de vedere a consistenței financiare și jucătorul va dori să facă acel pas nu ne vom opune. Nimeni nu este de neînlocuit. Putem pune ceva în loc, din punctul meu de vedere vor fi niște condiții, o parte din bani să fie reinvestiți în jucători, dăm unul și punem doi în loc care să devină la fel de buni. Nu mă sperie deloc, avem puterea să o luăm de la capăt chiar din mers”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

Vrea liniște înaintea meciului direct
Pentru Edi Iordănescu, faptul că Mircea Rednic și-a manifestat acum dorința de a-l avea în echipă pe Mihai Răduț reprezintă o lipsă de fair-play: „Am văzut că Mircea Rednic și-a arătat interesul față de Răduț, nu știu dacă a fost foarte inspirat să o facă în plin campionat, e dreptul lui. Să nu uite că se apropie meciul direct și e bine să ne respectăm”, a declarat tehnicianul Pandurilor. Acesta menționează că pe același model ar putea și el să facă declarații care să destabilizeze vestiarul din Groapă: „E adevărat că din vară știam că-l vrea pe Mihai, la rândul meu aș putea să identific niște jucători ce ne-ar fi utili de la Dinamo, dar pe mine mă interesează doar echipa mea”.

„Nu umblu prin curtea altor cluburi care sunt în competiție cu noi așa cum procedează alții. E avertisment public: dacă cineva mai sună jucătorii o să fac public asta! Și nu o să o spun în mod decent. Să nu mai fie sunați jucătorii prin spate, să fie lăsați în pace să muncească, noi nu sunăm pe nimeni! Jucătorii vin și spun, pentru asta au toate aprecierile mele, sunt jucători curați sufletește. Acum e avertisment, după care voi vorbi în mod clar, cu nume. Nu au fost sunați jucătorii în alte interese, ci să fie ținuți calzi că poate cine știe ce se întâmplă. Nimeni nu termină contractul în iarnă”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
„Fotbalul presupune să fii deschis oricărei discuţii şi dacă vor fi propuneri de nerefuzat nu le vom refuza nici noi, dar e greu de crezut că strategia pe care a impus-o Dinamo în ultimul timp de când a venit Negoiţă presupune sume importante pe măsura valorii jucătorilor, aşa că o iau ca pe o apreciere personală pentru Răduţ. Şi în vară l-au apreciat, şi noi apreciem câţiva jucători de la Dinamo şi poate fi o sursă în iarnă pentru a upgrada lotul, deci suntem deschişi”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here