Rechizitoriul lui Iordache, în dosarul Transalpina

504

Din discuţiile purtate cu omul de afaceri Nelu Iordache reiese interesul reprezentanţilor CNADNR de a încheia contractul pentru modernizarea DN 67C – Transalpina într-o formă care producea pagube companiei, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

Concluzia a fost formulată în baza unei convorbiri telefonice dintre Iordache şi un reprezentant al CNADNR, care a fost interceptată de anchetatori.

„Pare că-n această convorbire Iordache Nelu sondează reacţia reprezentanţilor CNADNR şi încearcă să găsească adevăratul sens al împrejurărilor, al întâmplărilor. Nu se cunoaşte dacă acesta ar fi semnat într-adevăr contractul în varianta în care i-a fost remisă, cu plata prin bilete la ordin emise în lei, însă este lesne de observat neliniştea pe care i-o provoacă lui (…) posibilitatea semnării contractului în această variantă şi energia cu care încearcă să-l convingă pe Iordache Nelu să nu semneze. Rezultă din această convorbire că exista un interes explicit al reprezentanţilor CNADNR pentru încheierea contractului în varianta păgubitoare pentru companie a plăţii prin bilete la ordin emise în euro”, se arată în rechizitoriu.

În discuţie se face referire şi la o adresă transmisă Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova pentru realizarea unei analize comparative privind plata în lei sau euro, care ar fi trebuit să reprezinte o justificare pentru semnarea contractului în forma dorită de Nelu Iordache.

„Hârtia despre care vorbesc cei doi este o adresă înregistrată la CNADNR (…) prin care se solicita DRDP Craiova să facă o analiză a avantajelor şi dezavantajelor semnării contractului în lei, respectiv euro (…), însă al cărei sens şi logică adevărate îl reprezintă crearea unei justificări pentru a se putea dezvinovăţi, a unui paravan în spatele căruia s-ar putea proteja, pentru reprezentanţii DRDP Craiova care urmau să semneze contractul într-o variantă despre care însuşi Lumezeanu Adrian spune că ‘pe parte contabilă, n-ar fi posibil lucrul ăsta'”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată a unor şefi şi angajaţi din cadrul DRDP Craiova, aceştia fiind acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here