
Cum prin proiectul iniţial erau deja fixate costurile pentru modernizarea zonei dintre Teatrul „Elvira Godeanu”(TEG) şi magazinul Romarta, Primăria trebuie să pună pe masă încă de la început aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, necesari realizării lucrărilor.
Această sumă nu reprezintă nici măcar un sfert din bugetul total al proiectului. Pentru prima etapă de modernizare ce a început din dreptul sediului Romtelecom până lângă TEG s-au cheltuit mai bine de 120 miliarde de lei. Planul de reamenajare peisagistică are ca termen de finalizare luna octombrie a acestui an.

Aceasta a mai menţionat că una dintre fântânile ce va fi amenajată va avea aceeaşi formă cu cea din Piaţa Prefecturii, iar a doua fântână arteziană va fi distinctă, neasemănându-se cu cele construite în prima etapă.

Primăria spune că 30 de miliarde de lei vechi sunt suficienţi
Pentru lucrările enumerate mai sus, Primăria Târgu-Jiu mai are de cheltuit o sumă de aproape 30 miliarde de lei vechi. Valoarea totală a proiectului a fost de 160 miliarde lei, iar în prima etapă, municipalitatea a investit peste 120 miliarde de lei. „Suntem siguri că această sumă ne va ajunge pentru terminarea lucrărilor deoarece când planul a fost întocmit s-a ştiut exact şi cât se va cheltui. Totodată, în această etapă sunt mai puţine de făcut, datorită spaţiilor verzi ce se vor regăsi într-un număr mai mare”, a mai spus Ionescu.
Se bazează pe termenul de garanţie

„O singură voce nu schimbă totul”

„Am avut câteva comentarii, însă nimeni nu ne-a trimis vreo sesizare în scris legată de nemulţumirile cu privire la noul aspect al centrului. Cei care au avut ceva de comentat, au fost în mare parte politicieni”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.
Şi Marius Ionescu a adăugat faptul că dacă vor exista cetăţeni care îşi vor exprima părerile critice, acestea vor fi luate în calcul. „Dacă mai multor oameni nu le va fi pe plac ceva cu privire la aspectul zonei modernizate, aceştia sunt aşteptaţi la Primărie să-şi exprime părerile. Noi nu le vom trece cu vederea şi dacă vom crede că este necesar vom mai lucra pe alocuri, pentru ca cetăţenii să fie mulţumiţi. Însă, dacă este doar o singură voce, aceasta nu poate schimba totul”.
Modernizările zonei de centru a oraşului au început la mijlocul lunii martie 2008, iar anul 2010 este al treilea an de lucrări, dar şi ultimul, deoarece, conform autorităţilor locale, acestea vor fi încheiate până la sfârşitul lunii octombrie.
Izabella MOLNAR